06-5201 1362
info@hondenschoolonyx.nl
info@hondenschoolonyx.nl

Over HondenschoolOnyx

Ik ben dit bedrijf gestart omdat mijn vorige twee honden onhandelbaar waren. Mijn eerste hond was een rottweiler genaamd Tara. Super lief voor mij en mensen. Zij kwam bij mij wonen na een reeks van mishandelingen. Ze deed het super goed en ging overal mee naar toe, maar buiten aan de lijn was ze niet te hanteren. Ze trok de blaren op me vingers en viel katten aan.

Mijn tweede hond was een rottweiler x bordeaux dog Bikkel. Gelijk dacht ik, dit ga ik anders aanpakken en ben gelijk op cursus gegaan. Hij luisterde prima en in huis deed hij alles wat ik vroeg. Buiten ging het goed, als ik alleen met hem was, zodra iemand op mij af kwam lopen wilde hij die persoon al opeten. Met andere honden ging het de ene keer goed en de andere keer moest ik hem goed vasthouden anders had hij al gegeten voordat we thuis waren.

Na een tijdje miste ik een hond in huis. Na goed nadenken over een ras (en wat bij mijn gezin past) ben ik fokkers gaan zoeken op internet. Ik wilde het dit keer anders aanpakken, goed kijken naar karakter, een echte familie hond wilde ik. Het werd een Cane Corso, familiehond, goed karakter en waaks. Het werd een zwart reutje en we hebben hem Onyx genoemd. Je zal denken een Cane Corso jeetje…als die ontspoort. Juist zo dacht ik ook, dus toen Onyx 7 maanden oud was schakelde ik Anniek Winters in om te kijken of ik op de juiste weg was. Onyx was heel enthousiast en in huis sprong hij bovenop me dochter van toen 10 jaar. Buiten liep hij netjes bij me en deed het perfect. Wat ik heb geleerd is om meer met mijn lichaamstaal te werken in plaats van commando’s. Ik zat met hem op training en hij luisterde naar alle commando’s. Maar die commando’s maakte hem niet kalm en deden niets als hij enthousiast werd.

Na dit consult ben ik gefascineerd geraakt en wilde meer. Op naar een workshop bij Anniek. Onyx en ik hadden al veel stappen gemaakt en de workshop gaf geen uitdaging meer. Ik had een hele goede baan, maar de honden die trokken mijn aandacht. Het roer moest om. Ik heb mijn baan opgezegd en heb mij volledig op de opleiding van gedragsdeskundige gestort.

Het eerste wat ik geleerd heb is: HET LIGT NIET AAN DE HOND!

Ik zag honden veranderen op het moment dat de baasjes hun eigen gedrag en houding veranderden. Elke dag tussen ongeveer 60 tot 80 honden staan is het mooiste wat mij is overkomen. Wat ik nu nog minimaal 1 keer in de week mag doen. Geen dag is hetzelfde. Alle honden hebben hun eigen karakter en ze kunnen allemaal met elkaar overweg. Als iemand mij nu vertelt dat hun hond niet met andere honden overweg kan moet ik stiekem wel lachen omdat ik weet als je de hond goed begeleid en hun karakter in je achterhoofd houdt alles mogelijk is. Nu ben ik geslaagd en heb ik gekozen om voor mezelf te gaan beginnen. Deze opleiding heeft mij zoveel gegeven en ik wil een stukje daarvan doorgeven aan hondenbaasjes. Beter contact met je hond, het begrijpen wat je hond vertelt en de ontspannen wandeling die iedereen wilt.

Mijn lieve Onyx is door goed leiderschap een fantastische hond geworden. Vandaar ook de naam Hondenschool Onyx. De betekenis van Onyx past ook bij het pad die wij bewandelt hebben.