De zekerheden van Hondenschool Onyx
Lotte Oosterbeek
Lotte Oosterbeek
2023-08-07
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
In één woord super! Met alle aandacht en liefde voor de honden.
Iris
Iris
2023-07-07
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij hebben een hele lieve Border Collie, maar hadden wel een paar dingen waar we tegen aan liepen. Via hele goede vrienden terecht gekomen bij Serra, nadat hun ook positieve ervaring hadden met Serra en hun hond. Yana had voornamelijk last van het zien van andere honden op straat, wat we ook maar probeerde het werd eigenlijk met de dag erger. Bij het begin had ze last van vreemde mensen in huis, maar na aanpassingen was dit probleem al snel opgelost. Thuis vroeg ze veel om aandacht en kon ze moeilijk haar rust vinden. Eerst hadden we een uitloopcursus bij haar genomen, waarbij Serra op locatie komt en zodoende kan bekijken waar het probleem ligt. Onwijs veel tips van haar gekregen en we merkte dat het daarna al iets beter ging, maar het was nog niet perfect. We wilde Yana de rust in haar koppie geven die ze verdiend. Daarna hebben we een proefdag voor in de opvang genomen, waaruit bleek dat Yana enorm zenuwachtig, en angstig was tegenover vreemde honden. Ze kon Yana niet opnemen in de opvang uit voorzorg voor haar en andere honden, tenzij ze 4 weken in een interne cursus zou gaan. We vonden het een moeilijke beslissing, want het is toch je kindje en er hangt een prijskaartje aan. Na goed overleg met de familie hebben we besloten om de stap te nemen om Yana in de interne cursus te sturen. Wat was het stil thuis! Maar was wel goed voor ons om de druk om Yana ‘beter’ te maken te verzachten en met een frisse start konden beginnen. Tussendoor kregen we veel foto’s en filmpjes om de voortgang te bekijken, en hier werden we al helemaal gelukkig van. Na 3 weken mochten we haar (eindelijk) even zien op de opvang met de interacties van haar eigen honden en honden die er op dat moment ook waren. Yana reageerde super goed maar moest wel even wennen aan het idee dat we haar niet meer de aandacht gaven waaraan ze was gewend. Voor ons was het ook wennen om een paar dingen anders te doen, tijdens het wandelen en binnen in huis, maar het ging heel gemakkelijk. Na 4 weken kwam Yana weer thuis, na onwijs veel vooruitgang. Ze speelde nu met honden en zag ze niet meer als ‘bedreiging’. Besloten om Yana 2 dagen in de week naar de opvang te brengen, om het sociale contact met honden te blijven stimuleren en we zien Yana met de dag positief veranderen! We kunnen nu zonder angst met Yana wandelen, naar openbare plekken gaan en mensen binnen laten komen in huis zonder dat ze vreemd gedrag vertoont of niet meer in controle is. Fijn dat na de cursus of naast de opvang er altijd contact met Serra genomen kan worden, en altijd kan bereiken wanneer er vragen zijn, zelfs in de avond na openingstijden. Zelf stuur ik ook foto’s of video’s van momenten dat haar vooruitgang goed te zien is. Wij zijn ónwijs dankbaar voor Serra, haar eerlijke mening en haar doorzettingsvermogen voor Yana. Onze Yana is nu een vrolijke Border Collie dat kan genieten van haar hondenleven, en wij kunnen nu extra genieten van Yana. Hondenschool Onyx is méér dan 5 sterren waard, voor mij is ze een 10+!
Monique Brink
Monique Brink
2022-05-17
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij hebben 3 honden( 2 rhodesian ridgeback waarvan 1 pup , en 1 hondje wat we geadopteerd hebben die heel angstig is. )en een onmogelijke situatie om ze tegelijk uit te laten... maar nadat wij Serra hebben ontmoet zijn wij super blij . De tips die je krijgt en je luisterd en traint daarmee geloof je niet wat er gebeurd. Een echte aanrader ,
Aletta Nijboer
Aletta Nijboer
2022-03-11
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Onze hond Leo is heel rustig en lief in huis, maar buiten op straat... Hij valt uit naar alles dat beweegt: fietsers, auto's, mensen met een rollator, werkelijk alles! Ik heb al heel wat uitgeprobeerd (ook trainers), maar het heeft niet geholpen. Via via hoorde ik van Serra en besloot haar om advies te vragen. Eerlijk gezegd stond ik er toch wat terughoudend in. In 1 sessie verbetering? Maar het is werkelijk waar. Serra is heel doortastend. Geeft goede adviezen en laat zien hoe de interactie tussen hond en baas verbeterd kan worden. Ook heel belangrijk: wat is mijn valkuil? Voorbeeld: als er ' iets' aankwam had ik de neiging de riem strakker te trekken. De boodschap die ik daarmee (onbewust) uitzendde was: Leo, er gaat wat gebeuren, focus! Ik wil zeker niet zeggen dat we er al zijn (vreemde ogen dwingen, Serra heeft overwicht, dus Leo deed het bij haar veel beter dan bij mij), maar de buurvrouw die ik vanmorgen tegen kwam zei spontaan: het gaat al veel beter. Dank Serra en ik spaar nog even door voor een verblijf van Leo bij jou, want ik denk dat hij (en dus ik :)) heel veel aan gaat hebben.
Marijke Meelker
Marijke Meelker
2021-10-23
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Serra wat zijn we je DANKBAAR dat je ons grote probleem met ons hondje hebt opgelost! We W
Piet Knip
Piet Knip
2021-10-22
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik kan hier een hele lange uitleg geven over Serra en haar aanpak van en de ongelooflijke hulp bij de problemen van ons hondje, maar woorden schieten te kort. Serra heeft ons uit een panieksituatie gered. Zij kwam direct toen wij haar hulp nodig hadden. Ons hondje, onlangs aangeschaft, beet, ging door het lint bij het aan en aflijnen. Haar aanpak was geweldig, zo professioneel, zo liefdevol en zo betrokken naar ons. Wat een rust gaf dat!
Marcolien Keizer
Marcolien Keizer
2021-09-14
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Zo blij dat ik bij hondenschool Onyx terecht ben gekomen. Bijna ten einde raad was ik, op de meest vreemde tijden en plaatsen wandelen om maar geen confrontaties met andere honden te krijgen. En nu lopen we waar en wanneer we willen, door de geweldige begeleiding van hondenschool Onyx kunnen we ontspannen wandelen. Elke week een dagje naar de opvang, Marshall geniet en leert. Ik gun het iedere hond en ieder baasje om met deze begeleiding een geweldige relatie met elkaar te krijgen.